Darbeler | Konular | Kitaplar

Gezi Parkı olayları Ege turistlerini etkiledi mi ?

Marmaris ve Bodrum'daki turistler, Taksim Gezi Parkı dolayısıyla yaşanan eylemlerin kendilerini olumsuz etkilemediğini ve tatillerine devam ettiklerini belirtti.


Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların turizme etkilerini göstermek amacıyla Marmaris Turizm Birliğinin (MARTAB) girişimiyle Tuban Yazıcı Palace Otel kapılarını basın mensuplarına açtı. Otelde tatil yapan çoğunluğu Rus turistler ve Rus turizm operatörü Inturist yetkilileriyle görüşen gazeteciler, olaylara ilişkin değerlendimelerini aldı.

Inturist Türkiye ve Mısır Finans Koordinatörü Olga Bondereva, olaylarla ilgili bugüne kadar kendilerine bir sorunun yansımadığını ve rezervasyon iptali olmadığını söyledi. Rus televizyonlarının Taksim'deki olayları yayınladığını duyduklarını belirten Bondereva, "Müşterilerimizden gelen endişeli bir söz veya soru yok. Kendi başlarına turlara katılıyorlar, çevredeki yerleri ziyaret ediyorlar. Şehir merkezine gidip geziyorlar. Normal tatil yaşantısında olumsuz diyebileceğimiz hiçbir şey yok" dedi.

Ailesiyle tatilini geçiren Rus turist Natalia Lavyalova, olaylardan Rusya'dan arayan akrabaları sayesinde haberdar olduklarını kaydetti. Haberi duyunca şaşıdıklarını dile getiren Lavyalova, "Tatilde olduğumuz için televizyon seyretmiyoruz. Birlikte tatil yaptığımız insanlar, dolmuşta karşılaştıklarımız veya çarşıda gördüğümüz insanların bu konuda konuştuklarını da duymadık. Dün 13 kilometre uzaklıktaki Turunç beldesinden yürüyerek geldik ve yolda da herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadık" diye konuştu.

Bütün Rusları Türkiye ve Marmaris'te tatil yapmaya davet eden Lavyalova, bölgeyi çok güvenli bulduklarını vurguladı.

- "Yaşam doğal akışında"

MARTAB Koordinatörü Sedat Kirt de gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bir çok yerinde meydana gelen olayların özellikle şiddet bölümünün herkesi endişeye sürüklediğini, onun dışında kalan kısmınını demokrasi açısından normal karşıladıklarını söyledi.

Devlet büyüklerinin de bu yönde mesajlar verdiğini ve turizmciler olarak bunları dikkatle takip ettiklerini ifade eden Kirt, "Bizi daha da mutlu eden Marmaris'te eylem yapılmasına rağmen, herhangi bir şiddet olayının yaşanmamış olması. Küçük çaplı gösteriler devam ediyor ama turizm açısından endişe verici bir durum olmadığını göstermek için basına otellerin kapısını açtık. Turizmin canlılığı ve yaşam doğal akışında sürüyor" dedi.

- Bodrum'da turizm hareketliliği artıyor

Bodrum'un Kumbahçe, Gümbet, Bitez ve Ortakent-Yahşi beldelerinde de yerli ve yabancı turistler sahilde gönüllerince eğlenerek vakit geçiriyor. Bodrum'un mavi bayraklı sahillerinde denize giren tatilciler, bölgeye hareketlilik getiriyor.

Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve Türkiye'nin çeşitli kentlerine de yayılan eylemlerin etkisi Bodrum'dan hissedilmiyor. İngiltere'den gelen Keith Gregory, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yıldır tatil için Türkiye'yi seçtiğini anlattı. Gregory, "İstanbul'da bir takım olaylar yaşanıyor. Ama bizim buradaki tatilimizi engellemiyor. Bu olayların Türk turizmini etkilediğini düşünmüyorum. En azından bu sıkıntı Bodrum'da görünmüyor" diye konuştu.

KAYNAK:AA