Darbeler | Konular | Kitaplar

Taksim Gezi parkı olayları (star)

Şu anda Taksim'de Gezi parkı olayları sonrası ortalık savaş alanı gibi. İşte Taksim Gezi parkı olayları burada.
Şu anda Taksim'de Gezi parkı olayları sonrası ortalık savaş alanı gibi. İşte Taksim Gezi parkı olayları burada.

Halkların Demokratik Kongresi Batman İl Meclisi, İstanbul Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etti.

Atatürk Parkı önünde yapılan basın açıklamasının ardından grup yarım saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Batman İl Meclisi, Gezi Parkı olaylarını protesto amaçlı basın açıklaması yaptı. Atatürk parkı önünde bir araya gelen HDK il meclis üyeleri ve STK temsilci ve üyeleri adına basın açıklamasını Dr. Mahmut Çiftçi okudu. Çiftçi, Taksim Gezi Parkı direnişini sürdürenlere Batman’dan bir selam göndermek ve nefes mücadelesi verenlere karşı, 3 gündür yüzlerce yaralıyla sonuçlanan ve devam eden birinci Taksim AVM savaşı saldırısını kınamak için toplandıklarını söyledi.

Hükümet ve başbakana seslenen Çiftçi, “Şafak vakti saldırılarla, baskınlarla, gözaltılarla bu halkı susturamadınız, susturamazsınız. Bu halkın direnişini ve var olma mücadelesini kıramazsınız. Bizler demokratik cumhuriyet, adalet, özgürlük derken sizler bu ülkeyi gaz cumhuriyetine çeviremezsiniz, buna izin vermeyeceğiz.” dedi.

Basın açıklaması sonrasında kalabalık grup Atatürk parkına girerek burada oturma eylemi gerçekleştirdi.

Taksim Meydanı ve çevresinde polisin Gezi Parkı için bir araya gelmeye çalışanlara yönelik müdahaleleri devam ediyor. Şu sıralarda da meydanda toplanmak isteyen grupların yoğun gaz kullanılarak Gümüşsuyu yönüne doğru sürüldüğü belirtiliyor. Polisin kullandığı gaz fişekleri bazı canlı yayın araçlarının da camlarını kırmış durumda... Taksim ve çevresinde gerginlik devam ediyor.


POLİS FORMA ÇIKARTTIRIYOR

Taksim Meydanı ve çevresinde aralıklarla devam eden olaylar 14. saatte yeniden başladı. Polis İstiklal Caddesi 'ndeki göstericilere gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale ediyor. Grupların meydan ve çevresinde toplanmasına da izin vermiyor. Taraftar gruplarının çağrısı üzerine Taksim'e gelen ve üzerinde forma bulunan taraftarların da resmi ve sivil polisler tarafından tartaklandığı ve formalarını çıkarmaya zorlandığı belirtiliyor.


64 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Taksim Gezi Parkı ’nda çıkan ve Taksim Meydanı’na da sıçrayan olaylarda polis 8’i kadın 64 kişiyi gözaltına aldı. Çevik kuvvet araçlarıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen göstericiler araçlardan indirilmedi. Kimlik tespiti yapılan göstericiler, ardından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü. Bu arada gözaltına alınanların getirildiği otobüslerdeki limonlar dikkat çekti.

POLİS MÜDAHALESİ İSTİKLAL CADDESİ'NE SIÇRADI

Taksim Meydanı ve çevresinde çıkan olaylar İstiklal Caddesi'ne sıçradı. Galatasaray Meydanı'nda toplanan gruplar Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Çevik kuvvet polisleri göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Göstericilerle polis arasındaki çatışmalar devam ediyor.

detaylar ana sayfamızda.

Konular