Darbeler | Konular | Kitaplar

Kızılkayalar'ın patronundan 'Gezi' istifası!

Kızılkayalar Hamburger'in ortaklarından Servet Kızılkaya'nın, Gezi direnişçileriyle ilgili sözlerinin ardından başlayan tepki dalgası nedeniyle şirketteki ortaklığının sonlandırıldığı açıklandı.

Polisin, eylemcilerine müdahale ettiği geçen hafta, yakınına biber gazı düşen Kızılkayalar Hamburger'in ortağı Servet Kızılkaya, eylemcileri hedef alan bir tweet yazınca tepkiye neden oldu. Kızılkaya ailesi, Servet Bey'in hisselerini elinden aldı
Taksim'de 1976'dan beri faaliyet gösteren hamburgerci Kızılkayalar'ın ortaklarından Servet Kızılkaya, twitter mesajı nedeniyle ortaklıktan oldu. İkisi Taksim'de biri Şaşkınbakkal'da bulunan ve üç dükkanda yüzde 7 hissesi bulunan Kızılkaya, aile şirketinden atıldı.
Servet Kızılkaya'nın Gezi Parkı eylemine istinaden "Burası it köpek dolu 35 senelik esnafım ama inşallah türkiye bağırsaklarını temizleyecek müslüman bir ülkede yaşayacağız" şeklinde attığı tweet, Gezi Parkı eylemlerine katılanların büyük tepkisine neden oldu. 6 Haziran'da Kızılkaya'lar önünde eylem yapan bir kitle, dükkanın da kapanmasına neden oldu. Kızılkayalar'ın patronlarından Memiş Kızılkaya, en küçük kardeş Servet Kızılkaya ile yollarının ayrıldığını söyledi. Günde ortalama 3 bin 500 hamburger satan Taksim'deki dükkanın 4 gündür kapalı olduğunu belirten Memiş Kızılkaya, "Taksim'de haftanın beş günü eylem olur. Bu seferinde biber gazı, en küçük kardeşimiz olan Servet Kızılkaya'nın ayağının dibine gelince, sinirle tweet atmış. 15 dakika sonra da aklı başına gelip silmiş ama iş işten geçmiş. Biz de bu cahilce eylemi nedeniyle kendisini şirketimizden men ettik. Şu anda kendisi de büyük üzüntü içinde" dedi.
90'a yakın çalışanları olduğunu ve dükkanın kapalı olması nedeniyle onların da mağdur olduğunu dile getiren Kızılkaya, tekrar ne zaman açılacağıyla ilgili bilgi vermedi. Gezi Parkı eylemlerinin başladığı günlerde eylemcilere ellerinden geldiğince destek vermeye çalıştıklarını anlatan Kızılkaya, "Kardeşimiz, yaptığı hatanın bu kadar büyüyeceğini düşünmemiş. Sonuçta kardeşimizdir; kardeşlikten atacak halimiz yok. Ancak bundan böyle şirketimizin ortağı değil; gelecekte de olmayacak" diye konuştu. Olayların olduğu sırada memleketi Rize'de olduğunu kaydeden Kızılkaya, şöyle devam etti: "3-4 yıldır ben daha geride duruyorum; şirketi kardeşler ve amca çocukları yönetiyor. Ancak duyunca hemen geldim. Bizi protesto edenler de aslında büyük hadiselere yol açmadılar; dükkanı kapatmaya ben karar verdim. Tepki büyük olduğu için bir olaya yol açmasın istedik."

Konular