Darbeler | Konular | Kitaplar

Çarşı İnönü Stadı'nın park yapılmasına karşı olmasın!

Stadı parka feda et barış için en yeşil gol budur!

Vejetaryen eylemci menüsü: Birkaç ağaçla hükümet düşecekse o ağacı size yedirtmeyiz biz yeriz:)

Gezi Parkı için ağacın köküne sarılıp sözde doğayı korumak için nefretin ve öfkenin yeşil rantına kapılan adamlar aynı yeşil enerjiyi İnönü stadının park yapılması konusunda göstersin samimiyet budur! İstanbul'un en güzel yerine beton döküp taraftar memnuniyeti için çaba sarfedenler barış ve doğa taraftarı olmanın yolu İnönü Stadından değil İnönü Parkından geçiyor!

İstanbulda futbol karşılaşmaları 1910'lu yıllardan başlayarak 1928'e kadar eski Union Club Stadı'nda yapılmış 1929-1947 arasında da Fenerbahçe Stadı ile Taksim Topçu Kışlası avlusunda yapılan Taksim Stadı'nda oynanmış. Taksim Kışlası'yla birlikte buradaki top sahası da kaldırılınca İstanbul'a büyük ve modern bir stat elzem olmuş. Yani bugün yaygara piminin çekilip koparıldığı yere Gezi Park yapılmış. Tarihte mümkün olan bugün neden mümkün olmasın!

İstanbul'un en şahane manzarasına beton yığıp taraftar toplamak doğa severleri yerinden sıçratmıyor üç beş ağacın sökülüp kesilip demiyorum şehri revize etmek çevrecilikten sayılıyorsa bu adaletsiz bir başkaldırıdır. Yıkım izni çıksın çıkmasın böyle bir öneri ancak hakikatli barış isteyenlerin önerisi olabilir.
Madem asıl olan doğa ve çevre alın size göz yaşartıcı bombalara karşı beton yeşertici bomba teklif! O zaman görelim duyarlılığı o zaman görelim ters tarafından kalkmamış sağ duyunun tezahürünü!
Boğaz hepimizinse hepimizin olduğuna keyifle imza atacağımız böylesine gerekli bir projeyi desteklemek de eylemin farzındandır! İstanbulun canına beton tıkıp en mükemmel yerinin üzerine konma bencilliğinden kurtulursanız ne demek istediğim gezi parkı olayları kadar aşikar olacaktır!

Sen hem doğayı seviyorum canım benimden mütevellit şehir nobranlığı yapacak küfür yeşerteceksin hem de taş üstünde taş kalsın diyerek boğazı tribüne boğacaksın bu ikiyüzlülükten kurtulmanın yolu feda ise feda edin görelim!

Madem bütün taraftarlar gezi parkı için birleşti aynı kaynaşmayı hararet yapmadan İnönü Parkı için de gösterin! Gökkafesi yık maçka parkını da dahil et milletin keyfine de değme ! Çarşının derdi parksa ilk balyozu o stada vursun ! Hepimize mübarek olsun!

Esra Elönü

Konular