Darbeler | Konular | Kitaplar

Arınç: İnsanlara biber gazı sıkma yerine...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin, insanlara biber gazı sıkma yerine orada ne yapılacağı iyi anlatılmalı, değerlendirmesinde bulundu.

Arınç, "Mahkeme oradaki yapılaşmanın durdurulmasına yönelik karar verdi. Bu süreçte, 'AVM yapılmasın' diyen insanlara biber gazı sıkma yerine 'buraya gerçekte şu yapılıyor' denilerek ikna sürecine gidilmelidir." açıklamasında bulundu.
Başbakan Yardımcısı Arınç "İçişleri Bakanlığımız, olaylar sırasında aşırı bir şiddet kullanılıp kullanılmadığını veya samimi insanlara bir zarar verilip verilmediğini teftiş veya bir soruşturma başlatmak suretiyle araştırma noktasına gelmiştir. Kaldı ki dün, zannediyorum İstanbul 6'ncı İdare Mahkemesi olacak, acilen verdiği bir kararla buradaki yapılaşmanın yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir. Mahkemenin kararını doğrusu yerinde ve isabetli buluyorum. İdare, bu mahkeme kararına uymak zorundadır. En azından burada ne yapılıyor, ne yapılmak isteniyor, topluma en güzel şekliyle anlatılmalıdır" dedi.
Arınç, "Dünkü görüntüler fevkalade zor görüntülerdir, kötü görüntülerdir, yanlış görüntülerdir. Bu gösteriler sırasında zarar gören çevreye duyarlı insanlarımız vardır. Onlar adına çok üzüldüğümü ve onlara 'geçmiş olsun' dileklerimi ifade etmek istiyorum. Maalesef aralarına katılan birtakım provokatörlerin meseleyi farklı bir boyuta çekmek istemeleriyle istenmeyen görüntüler meydana gelmiştir" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Taksim'deki olaylara ilişkin, "Türkiye artık provokasyonlara açık bir memleket haline getirilmek isteniyor. Reyhanlı'da yaşanan da budur, Cilvegözü'nde olan da budur. Birtakım haberlerin arka planında birtakım istihbarat örgütlerinin, birtakım ajan provokatörlerinin olduğunu bilmeliyiz. Milletimizin sağduyusuna güveniyoruz. Milletimizin bu konularda daha büyük hassasiyet göstereceğine de inanıyoruz" dedi.
O İDDİALARA SERT CEVAP
Seçim bölgesi Bursa'da partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yardımcısı Arınç, oğlunun parkta yapılacak AVM'ye ortak olacağı yönündeki iddialara da sert cevap verdi. Arınç, "Oğlumun ortak olduğu yönünde internette iftira atıldı.Bu büyük bir alçaklıktır. Bundan büyük iftira, ahlaksızlık düşünemiyorum. İnternet dünyasında yalan ve iftiralarla insanların samimi duygularını huzurunuzda kınıyorum. Benim bir tane oğlum var, bir firmada ücretli çalışıyor. Babası olarak benim, evladım olarak da onun maaşımızdan başka gelirimiz yok. Yaşantımız ortadadır. Helalimiz kazandığınız maaşla hayatımıza bırakın AVM'de ortaklık olmayı ay sonunu zor gettiren insanlarız." diye konuştu.
EROĞLU: TAKSİM'DE AVM YAPILMAYACAK
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Taksim Meydanı'ndaki proje çalışmaları hakkında kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini belirtti.
Eroğlu, ''Orada Taksim'de yayalaştırma projesi devam ediyor. Taksim'e alışveriş merkezi yapılacak diye bir şey yok. O gündeme gelmedi. Dün de Büyükşehir Belediye Başkanımız açıkladı. Taksim'de trafik olduğu için bu trafiğin yer altına alınması, Taksim'de yeni bir düzenleme söz konu idi. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum'' dedi.
Kaynak: CİHAN

Konular