Darbeler | Konular | Kitaplar

Eylem domino etkisi yarattı

Taksim'de 5 gündür yaşanan gerginlikle ilgili olarak başta Ankara ve İzmir olmak üzere çok sayıda ilde gösteriler yapıldı. Özellikle Ankara, İzmir ve Antalya'daki eylemlerde çok sert müdahaleler yaşandı

Ankara- Göstericiler Güven Park'ta toplandı. Polis grubun Kızılay'da toplanmasını engellemek için gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Kızılay'da hayat durdu. 11 polis bazı göstericiler yaralandı. 100 kişi gözaltına alındı.
İZMİR: Talat Paşa Bulvarını 3 saat trafiğe kapatan gruba, polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Olaylarda 4 polis ve bir vatandaş yaralanırken, 110 kişi gözaltına alındı. Eylemler dün de sürdü.
BURSA: Atatürk Anıtı önünde dün eylem yapan grup, banklarla Atatürk Caddesi'ni ulaşıma bir süre kapattı.
BALIKESİR: Gruplar şehir merkezine yürüdü. Polis biber gazı ile müdahale etti. 10 kişi gözaltına alındı. Bandırma ve Ayvalık'ta da tencere-tavalarla eylem yapıldı.
ESKİŞEHİR: AK Parti İl Başkanlığı'na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. 100'ün üzerinde kişi gözaltına alındı.
DİYARBAKIR: Yüzlerce kişi Ofis'ten Koşuyolu Parkı'na kadar sloganlarla yürüdü.
ADANA: Atatürk Parkı'nda toplanan grup, şarkılar söyleyerek, halaylar çekerek polisin Taksim'deki müdahalesini protesto etti. Hayko Cepkin de eyleme katıldı. Muğla, Denizli, Aydın, Manisa, Kütahya, Bolu, Afyonkarahisar, Isparta, Ordu, Kayseri, Edirne, Samsun, Sakarya, Yalova, Zonguldak,Kastamonu, Konya, Karaman, Hatay, Van, Erzurum, Kars, Iğdır, Tokat, Gümüşhane, Sivas, Kırşehir, Mardin, Şanlıurfa ve Batman ve eylem yapıldı. Antalya'da AK Parti il binasına yürümek isteyen gruba polis müdahale etti

Tolga TEKİN-Suat SARGIN-Abbas ÇAKAR-Rıdvan UYSAL-Ali ALTUNTAŞ

Konular