Darbeler | Konular | Kitaplar

Bırakın yürüsünler

Başbakan Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Cemiyeti'nin 59. Genel Kurul Toplantısı'nda da CHP'nin Kadıköy mitingini iptal ettikten sonra Taksim'e yürüme isteği karşısında, yetkililere "Bırakın yürüsünler" diye talimat verdiğini söyledi. Erdoğan, şöyle dedi:
Kadıköy'de mitingden vazgeçtiler. Beşiktaş'ta toplanma kararı verdiler. "Arkadaşlar, Taksim'e yürüyeceklermiş" dediler. "Bırakın yürüsünler" dedim. Eğer ağaç istiyorsan size ağaç verelim. Ama illa Topçu Kışlası buraya olmaz diyorsanız, kusura bakmayın, olacak.

Beni üzen başka bir şey var. Bu kadar sıkıntının olduğu bir anda idare mahkemesi enteresan bir karar veriyor. İdarenin savunması alınıncaya kadar yürütmenin durdurması diyor. Böyle bir günde mi bunu yapıyorsun? Şu anda projeye mi ilan ettik, ihale mi ettik dün akşam saatinde açıklama yapıyorsun. Burada soru işaretleri doğuyor.

Batı toplumu kendi yaptıklarını düzeltsin. Biz İspanya'da, İngiltere'de, ABD'de nelerin olduğunu biliyoruz.
Taksim Gezi Parkı'nda yaşananlar Türkiye tarihinde ilk defa yaşanmıyor. Menderes dönemine bakın, 1980 öncesine bakın, bu tür eylemleri görürsünüz. Cumhuriyet mitingleri adı altında bu tür eylemler görürüsünüz.

Konular