Darbeler | Konular | Kitaplar

Oda TV orduyu göreve çağırdı!

Taksim'de yaşanan olaylar polisin çekilmesiyle şiddetini kaybederken, bu durum OdaTV'yi panikletti. Oda, Facebook sayfasından orduyu göreve çağırdı.

2007 yılında yurt genelinde yapılan Cumhuriyet mitinglerinin benzerini yapmayı planlayan Oda TV, tıpkı Cumhuriyet mitinglerinde olduğu gibi orduyu göreve çağırdı.
Geçtiğimiz yıllarda Ergenekon üyeliğinden tutuklanan ve cezaevinden birkaç ay önce çıkan sitenin sahibi Soner Yalçın ve bazı yazarları, günlerdir sürdürdükleri halkı kışkırtma görevini bir sonraki aşamaya taşıdı. Vatandaşların, ağaçların kesilmemesi için başlatılan ancak Ergenekoncular tarafından amacından saptırılan eylemden desteğini çekmesi üzerine OdaTV bu kez can simidi olarak askere sarıldı.
Facebook sayfasından ilan yayınlayan karanlık oda "Ayağa kalk, Ordu Taksim'e destek için toplanıyor" diyerek çağrı yaptı. Karanlık Oda'nın bu çağrısına kendi takipçilerinden de büyük tepki geldi.
OdaTV çağrıyı yaparken bir de kurnazlık yaptı. Çağrının Ordu Taksim'e kısmını büyük yaparak dikkatleri oraya çeken OdaTV, darbe çağrısı yapma suçlamasından kurtulmak için de çağrıyı Ordu kelimesi şehir olarak da anlaşabilecek şekilde ayarladı. Ancak kendi takipçileri dahi Orduyu Taksim'e çağıran karanlık Oda'nın gerçek niyetini görerek çağrıya tepki gösterdi.

Konular