Darbeler | Konular | Kitaplar

O komiser şehit oldu

Adana'da dün gece Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek için izinsiz gösteri düzenleyen gruba müdahale sırasında inşaatı devam eden alt geçide düşerek ağır yaralanan komiser, yaşamını yitirdi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, olayın ardından Yüreğir Başkent Hastanesinde tedavi altına alınan Komiser Mustafa Sarı'nın, müdahalelere rağmen kurtarılamadığını bildirdi.

Vali Coş, olayın üzüntüsünü yaşadıklarını bildirdi.

Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek için Adana'da yürüyüş yaparak polise taş atan gruba müdahele edilirken, olaylarda Komiser Mustafa Sarı, yaklaşık 5 metre yüksekliğindeki yoldan düşerek ağır yaralanmıştı.


EŞİ 4 AYLIK HAMİLE

Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili Adana'da dün düzenlenen gösteriler sırasında ağır yaralanarak tedavi gördüğü hastanede şehit olan Komiser Mustafa Sarı'nın, kafa ve çoklu travmaya bağlı olarak yaşamını yitirdiği bildirildi.

Yüreğir Başkent Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fuat Yapar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Komiser Mustafa Sarı'nın dün gece yüksekten düşme sonucu kafa ve çoklu organ travması tanılarıyla hastanelerine intikal ettiğini belirtti.

Bütün tıbbı müdahalelere rağmen Sarı'nın kurtarılamadığını anlatan Yapar, şunları söyledi:

"Bütün müdahalelere rağmen bugün saat 11.50 sularında kendisini kaybettik. Bize intikal ettikten sonraki ilk değerlendirmede, yaygın kafa travması ve çoklu organ travması ile buna bağlı iç kanama tespit edilmişti. İç kanamanın durdurulmasına yönelik ameliyatla kanama durduruldu ancak daha sonra takip eden süreç içerisinde kafa travmasına bağlı olarak vefat gerçekleşti. Hepimizin başı sağolsun."

Sarı'nın yakınları ve meslektaşları hastane önünde üzüntülü şekilde bekliyor. Burada gözyaşlarına hakim olamayan ve ağıtlar yakan anne Elif Sarı, yakınları tarafından teskin edilmeye çalışıldı.

Polis Akademisi'nden 6 yıl önce mezun olan ve Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görev yapan Sarı'nın eşi Eda Sarı'nın 4 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Komiser Mustafa Sarı'nın cenazesi, Adana Valiliği bahçesinde düzenlenecek törenin ardından Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde toprağa verilecek.

Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek için dün yürüyüş yaparak polise taş atan gruba müdahele edilirken, olaylarda Komiser Mustafa Sarı, yaklaşık 5 metre yükseklikteki yoldan düşerek ağır yaralanmıştı.

Konular