Darbeler | Konular | Kitaplar

İran'lı Gazeteci İstifa: Türk Baharı Demeyeceğim! Gezi Suriye İşi!

İran'ın Al Alam TV kanalında 8 yıldır çalışan 36 yıllık gazeteci Muhammed Alabasy, yayınlarda "Türk Baharı" demesi için baskı yapıldığından istifa etti.

AnalizMerkezi.com Özel Takip

İran'ın Al Alam TV kanalında 8 yıldır çalışan 36 yıllık gazeteci Muhammed Alabasy, yayınlarda "Türk Baharı" demesi için baskı yapıldığından istifa etti.

2005'te göreve başladığında İran'da Başbakan Erdoğan'ın yere göğe sığdırılamadığını belirten Alabasy, "Gezi Parkı protestoları bardağı taşıran son damla oldu. Yayınlarda inatla 'Türk Baharı' ifadesini kullanmamı istiyorlardı. Onlara olayların böyle olmadığını aktarmaya çalıştım. Canlı yayında istemedikleri şeyler anlattığım için bağlantıyı kestiler. Suriye olaylarından sonra Erdoğan aleyhine yazmamı istediler. Bu işlerin ardında Suriye istihbaratı var" dedi.

Gezi Olayları ile Emperyalizm ve Ortadoğu'daki işbirlikçisi El Muhaberat'ın bağlantısı olduğunu Fatih Tezcan, katıldığı canlı yayında şöyle izah etmişti:




Banyas ve Reyhanlı Katliamlarındaki Rolü Bilinen Mihrac Ural,

Gezi'ye Böyle Destek Verdi:

Suriye Banyas’ta 850 sivil insanın katl edimesinin baş sorumlusu olarak bilinen Mihraç Ural, Türkiye’deki Gezi Parkı protestolarına destek vermek amacıyla miting tertipledi.


Banyas Katliamı Hakkında

Banyas’ta çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği katliamdan da Ural’ın başında olduğu örgüt sorumlu tutuluyor. Katliamdan kısa bir süre önce kaydedildiği anlaşılan bir videoda Ural’ın “bölgenin temizlenmesi” çağrısını içeren sözleri katliam talimatı olarak yorumlanıyor.

Mihraç Ural Suriye’de yaptığı konuşmasında,

Bugün arkadaşlara desteklemek için toplandık, bizlerde onların yanındayız.

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan bir diktatördür ve bu diktatöre karşı duran kardeşlerimizi destekliyoruz. Bizler onların yanındayız.

Direnişçi Türk arkadaşlarımızı desteklemek için toplandık,

Ural açıklamasında Recep Tayyip Erdoğanı hedef gösterek “Erdoğan Suriye halkının kanına el koydu” iddiasında bulundu.
Ural yaptığı açıklamanın devamında, “Biz diktator karşısında duruyoruz Türk halkının yapmış olduğu protestolarını destekliyoruz. biz diktatör Erdoğan karşına duruyoruz. ifadelerini kullandı.

Mihraç Ural, Direnen Suriye, Direnen Türkiye halkıyla omuz omuza pankartıyla açıklamalar yaptığı gürülüyor.


Mihraç Ural: "Reyhanlı'yı Ben Yapmadım ama Türkiye Cehenneme Döner!" demişti! Fatih Tezcan'ın iddialarına cevap niyetiyle yapılan ama Türkiye'yi tehdit eden Konuşmayı AnalizMerkezi.com Yayınlamıştı:

Konular